Libahundi JÄLG

Kielletyt alueet

Kiellettyjä alueita ovat kaikki karttaan punaisella viivoituksella tai rasterilla merkityt alueet. Kiellettyjä ovat myös karttaan oliivinvihreällä merkityt tontit (yksityiset pihat, kesämökkitontit ja teollisuusalueet). Näiden lisäksi karttaa merkitsemättömät, selvästi yksityiset, tontit on kielletty – käyttäkää omaa harkintaa, älkää menkö pihoihin! Viljellyille pelloille ja puutarhoihin meno on kielletty. Kilpailualueella on joitain tieosuuksia, joille pääsy on estetty suljetulla portilla (kartassa punaisella merkki). Näille tieosuuksille meno on kielletty.

 Turvallisuudesta

 Suurimman vaaran muodostaa liikenne. Maardu-Kallavere-Muuga tie on melko vilkkaasti liikennöity. Teollisuusalueilla on huonoa maapohjaa ja vaarallisia rakennelmia/objekteja. Olkaa varovaisia!

  Kartta

 Pyöräsuunnistuskarttaan perustuva, mittakaava 1:22 000, tulostettu vedenpitävälle ja kulutusta kestävälle materiaalille (erillistä karttamuovia ei tarvitse).

 Pyöräsarja

 Pyöräsarjassa on sama kartta ja samat rastipisteet, mutta kaikki rastit eivät ole pyörällä saavutettavissa (osa vaatii jalkautumista). Tämän vuoksi ei suositella lukkopolkimien / klossien käyttöä. Noudattakaa liikennesääntöjä! Kaikille tehtävärasteille pääsee pyörällä.

  Pakolliset varusteet

 Joukkueella on oltava vähintään yhdet hanskat ja yksi vesitiiviisti pakattu matkapuhelin, jota saa käyttää vain hätäpuheluihin ja yhteydenottoihin järjestäjään. Jokaisella jäsenellä on oltava sään mukainen vaatetus.

  SI-tikku

 Rastilla leimaamiseen käytetään Suomesta tutun Emit-kilpailukortin sijaan SI-tikkua. Jokaisella kilpailijalla on oltava oma (tai järjestäjältä vuokrattu) SI-tikku, joka pitää olla kiinnitettynä oman ranteeseen koko kilpailun ajan. Kiinnitystarvikkeet saa järjestäjältä kilpailumateriaalin mukana.

 Rastit ja tehvävärastit

 Maastossa on yli 50 rastia. Tehtävärasteja on 5 kpl. Niiden sisältö selviää ja ohjeet saa vasta rastilla. Lisäksi on yksi alkutehtävä (KP 80), jonka ohjeet on lähtöalueella. Ohjeet ovat englanninkieliset ja alkutehtävän sisältö on niistä helposti ymmärrettävissä. Ohjeet saa avata vasta lähtöhetkellä.

 Tehtävärastilta saa hyväksytysti suorittamalla 8 pistettä. Pelkästä tehtävärastilla käymisestä saa osan pisteistä, mikä näkyy kartasta: esim. 3+5 = 3 pistettä rastilla käymisestä ja max. 5 pistettä tehtävän suorittamisesta. Tehtävärasteilla olevia ohjeita ja tuomareiden määräyksiä on noudatettava.

 HUOM! Rasteilta (KP 20..69) saa pisteet vain, jos jokainen joukkueen jäsen on leimannut rastilla. Tehtävärasteilla (KP 81..85) jokainen joukkueen jäsen leimaa rastille saavuttaessa, mutta vain yksi joukkueen jäsen leimaa lisäpisteet. Lisäpisteiden leimaajaa saa vaihdella tehtävärastilta toiselle.